pijl
  1. Je bent nu hier:
  2. Home
  3. /
  4. Over mij

Over mij

administratie accountancy Erik Wijnne

Erik Wijnne: Accountant (AA en RB)

Accountant is toch een erg saai beroep?” Die vraag krijg ik regelmatig als ik mensen uitleg wat mijn beroep is. Wat mij betreft is het dat zeker niet. Het leuke van mijn werk vind ik dat ik veel verschillende ondernemers spreek. Ieder bedrijf is weer anders met bij iedereen zijn eigen kenmerken. Op mijn vakgebieden vind ik het leuk om ondernemers hierbij te helpen.

Na mijn accountancy studie heb ik ruim 12,5 jaar gewerkt bij een groot accountantskantoor. In 2017 heb ik mijn AA titel behaald waardoor ik als accountant staat ingeschreven bij het NBA. In 2018 heb ik ook mijn RB titel behaald. Dit houdt in dat ik ingeschreven sta in het Register Belastingadviseurs.

Naast het vakinhoudelijke deel heeft de ICT mijn interesse. Ik vind het erg leuk om te kijken hoe ik software kan inzetten in een bedrijfsvoering.

Doordat de techniek erg snelt ontwikkelt, kan ik tegenwoordig software een groot deel van mijn werk laten doen. Een boekhouding kan grotendeels geautomatiseerd worden verwerkt. Door hier zo goed mogelijk gebruik van te maken kan ik mijn diensten aanbieden tegen gunstige tarieven.